Yanık İzleri Düzelir mi, Ne Zaman Ameliyat Edilmeli?

Yanık, insan hayatını derinden sarsan, genellikle önlenebilir kazalarla oluşan önemli bir travmadır. Çocukluk çağında yanmış çok sayıda insan, hayatları boyunca, yanığa bağlı sorunlarla mücadele eder.

Yanık izleri için gelenlerde ele aldığımız temel bazı noktalar vardır. İlk olarak, bu yanığın yarattığı sorunun fonksiyonları etkileyip etkilemediğine bakarız. Kol, el ve parmak hareketlerini etkiliyor mu? Boyun ve yüzde çekintiler var mı? Önceliğimiz, eğer varsa bunların fonksiyonları düzeltecek şekilde açılması, gerekirse deri yamaları ile onarılmasıdır.

İkinci olarak baktığımız husus, izlerin kalitesi ve belirginliğidir. İz, zaman zaman yaralara yol açıyorsa, kalitesiz, kötü bir deriyse, çok dikkati çeken bir izse ve daha iyi bir görüntü elde edilebilecekse ameliyatı düşünebiliriz.

Deri nakilleri, doku genişletici balonlar, yağ enjeksiyonları gibi çok sayıda teknik yanık izlerinin azaltılmasında kullanılabilmektedir. Ancak, unutmamak gerekir ki, bir yanık izini tümüyle yok etmek mümkün değildir ve nelerin elde edilebileceği ayrıntıları ile konuşulmalıdır.

2 Comments

  • by
    Adam Brown

    Consectetuer nostra mi, posuere nec, non leo magna lacinia. Auctor lacus, posuere vulputate vitae, veniam per odio interdum, dolore quisque nisl augue laoreet sagittis, vel faucibus non nunc. Suspendisse nisl nec mauris, molestie rhoncus metus.

    • by
      Philip James

      Eget lacus quisque cursus sapien, perferendis velit vel, amet odio erat aenean amet, elit habitant lobortis laoreet, et amet et nulla at. Ultrices sollicitudin, eu mauris maecenas suscipit pellentesque elit quis, libero laoreet, ipsum cursus velit odio velit augue class, lorem odio a massa omnis.

Leave a comment

Open chat