Çene Ucunun Büyütülmesi İçin Neler Yapılabilir?

Bazı kişilerde az veya çok çene ucunun veya olduğu gibi çenenin küçüklüğüne rastlanılır. Özellikle kişinin profil görüntüsünü olumsuz etkileyen bu durumla ilgili çeşitli çene ucu estetiği çözüm yolları mevcuttur.

Bunları basitten komplekse doğru ele alırsak ilk sıraya geçici dolguları koyabiliriz. HA (hyalunorik asit) dolguları yaklaşık 10-12 aylık etkileri ile çene ucunda kullanılabilecek en basit dolgulardır.

Bunu Radiesse olarak adlandırılan hidroksiapatit içeren dolgu izler. Daha yoğun ve uzun etkili bu dolgu çene ucunun büyütülmesinde belirgin bir değişiklik sağlar.

Bir diğer yöntem, kişinin kendisinden alına yağ dokusunun konsantre edilerek çene ucunun büyütülmesinde kullanılmasıdır. Büyük oranda kalıcı bir tekniktir, bazen ilave enjeksiyonları gerektirir.

Çene ucunun 4-5 mm’den daha fazla büyütülmesi gerektiğinde, silikon veya medpor adını verdiğimiz çeşitli boy ve şekilde tasarlanmış çene ucu protezleri cerrahi olarak yerleştirilebilir. Bunlar çene altı veya ağız içinden yapılan kesiler ile yerleştirilirler.

Son olarak, çene ucu kemiğinin kesilerek ilerletilmesi ya da araya kemik greftleri yerleştirilmesi tarzında ameliyatlar da çene ucunun büyütülmesinde kullanılır.

Leave a comment

Open chat